Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hajdú Matyi Magyarország jó tanulója - jó sportolója

2016.06.18

Matyi épp most végzett, befejezte az általános iskolát, ősztől már a Szilágyi Erzsébet Gimnázium angol tagozatos osztályába jár. Néhány héttel a ballagás előtt derült ki: megkapta a Magyarország jó tanulója – jó sportolója elismerést. Első osztályos kora óta kitűnő tanuló. A judóval már óvodás korában megismerkedett, akkor egy évig járt edzésre, aztán jött a suli – és egy kis szünet a sportban. Harmadikos volt, amikor folytatta tovább, Nagytályára járt edzésre Cs. Németh Péterhez. Majd az Egri Városi Sportiskolában Fejér Barna és Horváth Tamás lett az edzője. Tíz-tizenkét éves korában jöttek az első nagyobb eredmények, ilyen volt 2014-ben az OB 3. helyezés. 2015-ben szintén bronzérmes lett az OB-n, a siklósi nemzetközi versenyen, a Tenkes Kupán pedig 2. helyen állhatott a dobogóra.  Ezek voltak azok az eredmények, amelyek alapján Matyi megkapta a Magyarország jó tanulója – jó sportolója díjat.  Azóta is vannak versenyeredményei: 2016-ban bronzérmes lett a diákolimpián, szintén 3. helyezett a Budapest Kupán és a rimaszombati nemzetközi versenyen.

Matyi azt mondja: minden nap van edzése, és bár nyilván számítanak az eredmények, nem elsősorban azért sportol. Egyszerűen jó járni edzésekre, és jó fejek a társai a klubban.  A sport más területekre is hat: nem görcsöl versenyhelyzetekben, nem ijed meg, amikor tétje van valaminek – legyen az regionális angol verseny, felvételi vagy egy mezei témazáró dolgozat. A versenyek előtti fogyasztás fegyelmezettebbé teszi az embert, és rettentően nő az akaratereje – meséli  Matyi.

 A Magyarország jó tanulója – jó sportolója pályázat eredménylistáját Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere fogadta el.  A jó tanuló-jó sportoló elismerésről szóló oklevelet Hajdú Matyi a ballagásán vehette át.

Eddig négy maklári diák kapta meg ezt a díjat. Elsőként Baranyai Lilla, majd Molnár Dániel és Bánhegyi Hanna. Hajdú Mátyás a negyedik.

matyi_atveszi_a_dijat.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.