Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Karate világbajnokság Franciaországban

2010.10.29

  Molnár Dani és Németh Marci tudósítása

 

2010.október 7-én Mezőkövesdről autóbusszal indultunk Franciaországba a Karate Világbajnokságra. 50 versenyző és 8 csapatvezető ült a buszon. Egy busszal ment mindenki, aki Magyarországot képviselte. Az 1600 km-es utat 24 óra alatt tettük meg. Este felé elértünk a magyar határhoz. Horvátországon, Szlovénián, és Olaszországon mentünk keresztül, majd Franciaországba értünk A táj gyönyörű volt. Sokszor megálltunk út közben, de még így is nagyon elfáradtunk. Lons-le-Saunier nevű városban laktunk, egy kempingben. Még aznap délután elmentünk mérlegelésre a sportcsarnokba, aminek Jura Parc volt a neve. De kiderült, hogy hiába mentünk, mert elmaradt Másnap kezdődött a verseny, 9 órakor. Először a katák (formagyakorlat), majd mikor ezek lementek mind a tíz páston, akkor kezdődtek a csapatkaták (csapatformagyakorlat). Mikor ezeknek is vége lett, a kumite (küzdelem) kezdődött. 10 órakor, az napi versenyek végén eljöttünk a csarnokból. A következő reggel is korán keltünk, de már nem mindenki versenyzett, csak aki indult csapatkumitében (csapatküzdelem).

dscf2704.jpg

 

 

 

 

 

  

 

 

 

33 ország 850 versenyzője küzdött az érmekért. A magyar csapat sportolói két arany, négy ezüst és nyolc bronzérmet szereztek. Hatan végeztek negyedik, öten ötödik helyen. Az éremtáblázaton Magyarország VI. helyezést ért el.

A mi eredményeink:

Kata: XVII. helyezés

Csapatkata: IV. helyezés

Csapatkumite: V. helyezés

Kumite: X. helyezés

 A városról csak annyit, hogy nagyon szép és rendezett. Vasárnap boldogan indultunk haza, és hétfő este már itthon is voltunk!

                                           Molnár Dani és Németh Marci

Olvasható még a versenyről a maklar.hu oldalon, a világbajok sportolókat Egerben is köszöntötték.