Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Vélemények

2018.05.28

hatweb.jpg

 

 

 

 

 

Vélemények a kirándulásról:

 

A második napon voltunk Szádalmáson, megismerkedtünk az ottani diákokkal. Magyarul beszéltek. Voltak játékos programok, össze voltunk velük keverve, hogy jobban megismerjük egymást, és hogy összebarátkozhassuk.

 

Jó volt az út, nagyon szép helyeken jártunk. Jó volt a pizzázás, az ételek.  Szádalmás is jó volt, fociban legyőztük őket 3:0-ra.  Több helyen is fagyiztunk, és nagyon finomak voltak a fagyik. Jó volt olyan magyarokkal találkozni, akik Szlovákiában élnek.

 

Jobban összeszoktunk, sokat beszélgettünk, nevettünk.

 

Nagyon szép volt a kilátás a szálláson.  Szép helyeken jártunk, a betléri kastély belülről csodálatos volt. Szlovákiában voltak falvak, ahol tudtak magyarul, például Szádalmáson.

 

Nekem a legjobban a betléri kastély tetszett, illetve a kassai dóm. Az is, hogy Rákóczi sírjánál elénekeltük a magyar himnuszt. Meglátogattuk a szádalmási iskolát, ahol nagyon kedvesen fogadtak minket.

 

 

Szerintem minden nagyon jó volt és érdekes. Nekem főleg a várak és a kastélyok tetszettek. A testvériskolánk nagyon érdekes volt.

 

 

A kirándulás összességében nagyon jól szervezett volt, mindig tudtuk előre, hogy hova megyünk. Nekem a várak és a kastélyok tetszettek legjobban. Ahol kaptunk tárlatvezetést, az részletes és mindenre kiterjedő volt.

 

Az volt a legjobb, hogy voltak jó fej szlovákiai magyar gyerekek. De legyőztük őket fociban.

 

 

Nagyon tetszett az egész kirándulás, különösen az, hogy megismerkedtünk a szádalmási gyerekekkel. Ami még nagyon tetszett, az a betléri kastély.  Nagyon meleg volt, de a gyönyörű házak és a környék el is feledtette velem  a nagy meleget.

 

Nagyon jó volt a kirándulásban Szepes vára. A szállás is jó volt, az ételek finomak. Jó volt, hogy találkoztunk határon túli magyarokkal. Nagyon finom volt Rozsnyón a fagyi.

 

A szállás szép helyen volt, ahogy elindultunk valamerre, lenéztünk a buszból, és a völgyben lévő falvakat, a hegyeket láttuk. A szepesi vár nagyon szép és nagy volt, jó volt a kilátás.

 

Végre találkoztunk a szádalmási iskolában tanuló gyerekekkel. Nagyon kedvesek voltak. Bemutatták Szádalmást, a környéket és az iskolájukat. Mi is bemutattuk nekik az iskolánkat.  Utána adtunk nekik egy kis ajándékot, és ők is adtak. Azután közösen játszottunk, versenyeztünk, nagyon jól szórakoztunk. Ezután a makláriak és a szádalmásiak játszottak egy focimeccset. Sok-sok idő után végre a makláriak nyertek. Utána megebédeltünk. Nagyon jól éreztük magunkat náluk.

 

Én nagyon örültem annak, hogy Szádalmásra mentünk, mert kedvesek  voltak ott a tanárok és a gyerekek. A sportos programok is nagyon jók voltak. Az ajándéknak is nagyon örültek/örültünk. Rozsnyón fagyiztunk először. Úristen! Iszonyatosan finom volt a fagyi, és nagyon jó árban! A betléri kastély is nagyon szép volt. Akikkel beszélgettünk a kirándulás alatt, azok annyira aranyosan próbáltak magyarul beszélni.  A meleg ellenére is én nagyon jól éreztem magam. Mindenkinek, aki ezért tett, dolgozott, nagyon köszönöm.

 

Nekem a legjobb Szádalmás volt, mert jó érzés volt találkozni külföldön élő magyarokkal. Kicsit furcsán beszélték a magyar nyelvet, de ez nem baj. Vittünk nekik ajándékot, és kaptunk is. Bemutatták a saját iskolájukat. Nagyon jó volt a csapatjáték a tornateremben. Aztán a fiúk fociztak. És megtörtük az átkot! Mármint eddig soha nem nyertünk, de most legyőztük őket. Annyira örültünk.